Evenementen

Wij organiseren regelmatig leuke evenementen in of rond onze locatie. Daarnaast ondersteunen wij ook evenementen en wordt ons pand gebruikt als evenementenlocatie. Bij ons is van alles mogelijk!
Vraag naar de mogelijkheden door hier te klikken / te mailen naar info@dealkenhorst.nl  / wordt u liever gebeld? terugbelverzoek versturen.

burendag-hoefplan-alkmaar-28-september-2019

Burendag

↓↑
gezellig middag met kraampjes en workshops
Ook dit jaar organiseren wij weer een gezellige Burendag vol kraampjes, activiteiten en gratis hapjes en koffie. We doen dit niet alleen maar samen met de Vleugels. Zowel binnen als buiten zijn er kraampjes en activiteiten. Het programma is als volgt:

In De Vleugels: wordt een cadeau- en informatiemarkt georganiseerd. Als het weer het toelaat, is er buiten ook een snuffelmarkt. Natuurlijk zijn er weer een paar spannende rondes van het Rad van Fortuin (waarvoor de Vomar 5 mooie boodschappenpakketten van €50,- beschikbaar stelt) en kan men in de hal de kunstexpositie van bewoners bekijken. Bij uw kopje koffie krijgt u in de Brasserie van de Vleugels van Bakkerij Mens een gratis petite fours.

In De Alkenhorst: worden er demonstraties en creatieve workshops gegeven en buiten een snuffelmarkt gehouden. Ook kunt u hier ‘Kunst uit De Hoef’ bewonderen, schilderijen en beelden van bewoners en vrijwilligers.

Workshops / Demonstraties:
Kaarten maken
Schilderen
Puzzelen
Breien
Diamond painting
Biodanza

Deze middag is de nieuwste aanwinst voor de wijk, de Buurtfiets beschikbaar voor proefrondjes. Ook staat de Max mobiel klaar voor ritjes.

In zowel de Vleugels als de Alkenhorst zijn Informatiekramen van het Huis van de Wijk De Alkenhorst, WonenPlus, De Zorgcirkel, Hortis Alkmaar, Evean thuiszorg, Kriebelbeestjes, Buurtoverleg De Hoef ‘Geestmolen’, de Maxmobiel en de Buurtfiets. 

We hopen u te zien!

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door: Vomar voordeelmarkt De Hoef, Bakkerij Mens en de gemeente Alkmaar


Locatie: Alle zalen
Meer informatie aanvragen
datum
28.09
gratis-bingo-avond-alkmaar

Bingo van ZorgMies

↓↑
gratis

Om de opening van ZorgMies regio Alkmaar te vieren trakteren we op een gratis bingo met leuke prijzen. Omdat eenzaamheid één van de redenen kan zijn om de diensten van ZorgMies regio Alkmaar in te schakelen, richten we ons speciaal in de Week tegen eenzaamheid op die doelgroep.

Ken je iemand die te maken heeft met eenzaamheid en wil je diegene een leuke avond bezorgen? Geef jullie dan samen op voor onze bingo op 4 oktober. Huis van de Wijk, De Alkenhorst in Alkmaar (Hoefplan) stelt haar locatie beschikbaar en ZorgMies regio Alkmaar zorgt samen met sponsoren voor mooie prijzen en een volledig verzorgde avond.

Er zijn veel actieve prijzen te winnen, waardoor de winnaars zich daarna op nog een uitje kunnen verheugen. Denk aan een bezoek aan de kapper, een schoonheidsbehandeling, high tea, lunch, enz.

Dus trek die stoute schoenen aan en vraag die buurman mee die uren alleen voor de tv zit óf neem je lieve oma mee die dagelijks een zware taak heeft aan de zorg voor je opa en daardoor zichzelf tekort doet. Ze zullen je dankbaar zijn.

De praktische informatie

Tijd       
Inloop 19:00 uur, start 19:15 uur, einde 21:30 uur

Aanmelden
Aanmelden: Stuur een korte motivatie en jullie namen naar alkmaar@zorgmies.nl. We hebben plek voor 30 deelnemers + 30 begeleiders. We bevestigen 20 september of jullie kunnen deelnemen.

Voor overige vragen schroom niet om contact op te nemen (alkmaar@zorgmies.nl / 06-51623689).


Locatie: Arend zaal
datum
04.10