Exposities

Wij bieden ruimte voor kunstenaars om hun werk te tonen in ons pand. Elke paar maanden hebben we ander werk hangen. Bent u nieuwsgierig wie er nu exposeert? klik dan hieronder op de bovenste expositie en ontvang een eerste indruk. Kom vooral langs om de verschillende werken te bekijken!
exposities-in-buurthuis-hoefplan

Al eerder geëxposeerd bij de Alkenhorst

Locatie: Alle zalen
De onderstaande kunstenaars hebben bij ons hun werken getoond.

Detlef Hebing
Hij schildert al vanaf zijn 10e jaar en tekenen zijn leven lang. Hij maakt vooral olieverf schilderijen op doek en paneel. De techniek bestaat uit het in dunne laagjes aanbrengen van de verf, waardoor deze transparant op elkaar inwerken. Het veelal tamponnerende gebruik van kwasten zorgt voor een airbrush achtig effect. Het gebruik van allerlei contrasten versterkt het diepte effect: donker en licht, dichtbij en verweg, wazig en scherp, enz…De schilderijen ontstaan vooral tijdens het tekenproces, dit is het vormingsproces van het beeld zonder een concreet eindresultaat in gedachten na te streven, het ontstaat meestal vanzelf. Daarna volgt het schilderproces, hierbij ontstaat licht en kleur, hooglicht en schaduw.

Trees Bos
De in Den Bosch geboren kunstenares begon in 1989 met schilderen. Zij nam jaren lang les van diverse docenten, en leerde van hen met verschillende technieken en materialen om te gaan, zoals acryl, aquarel, pastel en houtskool. De laatste 10 jaar werkt zij alleen nog maar met olieverf in haar eigen atelier in Alkmaar. Trees schildert in een impressionistische natuurlijke stijl, geen voorstudies maar direct op het doek. Al schilderend ontstaat er een bepaalde sfeer, die zij erg belangrijk vind. Door haar vele buitenlandse reizen, heeft ze beelden opgedaan o.a. van rotsen, oude poorten, havens, en de zee, vooral luchten inspireren haar. Elk jaar zijn er wel weer nieuwe werken, met meestal een ander thema.In 1996 begon zij met exposeren, en is nu ongeveer vijftig exposities verder, met succes. Schilderen is soms een eenzame strijd, maar het eindresultaat maakt mij gelukkig, aldus Trees.`www.treesbos.nl 

Schildersvereniging Doorwerken
Als oudste schildersvereniging van Alkmaar kondigden zij hiermee alvast het jubileum aan, op 6 februari 2016, bestaat de Schildersvereniging Doorwerken 80 jaar. Zij hopen dat te vieren met een uitgebreide jubileumexpositie en natuurlijk met een feestje. De locatie daarvoor is nog niet bekend.

Dirk Boerman
Sinds hij 10 jaar geleden met de VUT is gegaan kreeg hij meer tijd voor het schilderen. Hij ging in de leer bij Pauline Bakker en bij Paul Jaarsma. Dirk Boerman bezoekt regelmatig de Alkenhorst vanwege zijn deelname aan Engelse les. In zijn schilderijen zijn favoriete onderwerpen, namelijk: Hollandse landschappen met mooie lucht en dieren. Ook de zee inspireert hem en daarom houdt hij erg van de Haagse School. Dit is terug te vinden in zijn schilderijen. Met alle kunst aan de wand wanen wij ons in het prachtige Hollandse landschap.

Mona Leek
Mona Leek, 1969 uit Alkmaar, is afgestudeerd aan de Hogeschool te Amsterdam, waar zij vier jaar de opleiding heeft gevolgd voor textiele vormgeving, tekenen en schilderen. Mona’s atelier bevindt zich aan het Luttik Oudorp in Alkmaar, waar zij haar werk in opdracht maakt, en tevens natuurlijk ook haar eigen inspiratie op doek uitbeeld. Haar werk is figuratief en vooral kleurrijk, en spreekt tot de verbeelding. Haar passie ligt bij het schilderen van landschappen. Vooral de waddeneilanden en de Noordzee hebben haar voorkeur. Het wonen op de wadden heeft zijn sporen achter gelaten. Dit is goed te zien in haar huidige werk.

Ruard Janssen
Aquarellen aan de hand van een thema.
Sinds 1990 maakt hij een veeltal aan schilderijen op aquarelbasis aan de hand van een verschillende thema’s. .
Deze kunstenaar  is lid van Kunstenaars collectief “Samen Sterk”, zie www.kcsamensterk.nl

Matthé Goedhart
Landschappen en portetten
Matthé Goedhart zijn prachtige landschappen en portretten zijn herkenbaar aan de grove olieverf penstreken.
Deze kunstenaar  is lid van Kunstenaars collectief “Samen Sterk”, zie www.kcsamensterk.nl

Meneer Buter 83 jarige WonenPlus abonnee
Kleine schilderijen met veel details. Het zijn gedetailleerde pentekeningen die u zeker van dichtbij moet aanschouwen.

Dirk Bakker
Dirk Bakker schildert fascinerende figuren, die het midden houden tussen mensen en poppen. Vaak bekende stripfiguren. Met de heldere en duidelijke kleuren lijken de werken van Dirk op het eerste gezicht op voorstellingen voor kinderen. Bij nadere beschouwing hebben ze een dubbele betekenis en wordt de beschouwer in verwarring gebracht.
Dirk: ‘De symboolwaarde van de figuren als Pinoccio wordt direct door iedereen herkend. Dat vereenvoudigd het communiceren en maakt zijn werkproces spannender.’ Dirk Bakker exposeert in de zalen van de Alkenhorst.

Linn Bokhorst
Het werk van Linn Bokhorst uit Sint Pancras geeft een inkijk in de rijke innerlijke belevingswereld van haar gedachten, emoties en gevoelens. ‘Het is een verbeelding van mijn belevenissen, indrukken en ervaringen. Zo krijg je een idee van wat er in haar leven afspeelt en je kunt meevoelen hoe zij de wereld ervaart.‘ Zij werkt abstract omdat zij zich in die vorm het best kan uitdrukken. ‘Voor haar is dit de meest pure en directe wijze om haar beleving te verbeelden en tot de kern te komen.’ Linn ervaart het leven intens, dit zie je terug in haar werk.

Fotogroep de Waag
Fotogroep de Waag exposeerde prachtige foto's van de Red Hat Society.
Fotogroep "De Waag/De Horn" is er voor iedereen die graag fotografeert.
Er zijn zeer gedreven fotografen bij de club maar ook mensen die niet zo fanatiek zijn.
Deze mensen komen vooral voor advies en de gezelligheid. Toch komen ze er snel achter dat hun foto's steeds beter worden en dat het leuk is om foto's ook eens buiten de huiselijke kring te laten zien.

Nancy Visser
Nancy Visser uit Alkmaar. Heeft een aantal beeldende opleidingen gedaan waaronder een opleiding tot bloemschikster, etaleuse en als laatste de leraren opleiding Handvaardigheid aan de voormalige Witte Lely te Amsterdam (EFA). Zij heeft op verschillende scholen gewerkt met bijna alle niveaus. Nu geeft zij keramiek workshops. Na een grote opschudding in haar leven in 2004 is zij zich meer gaan richten op het maken van schilderijen en keramiek. Haar schilderwerk is abstract en vooral kleurrijk. Zij bevatten allemaal een eigen verhaal die zij uit het leven haalt.

Klik hier voor de huidige expositie of klik hier als je je werk wilt laten exposeren.

Locatie: Alle zalen
Meer informatie aanvragen
vanaf
01.01
t/m
31.12