Kleiduifjes voor Alkmaar Ontzet 450 jaar

Vrijdagmiddag 1 september was erg leuk

Wij doen actief mee aan de organisatie van activiteiten rondom Alkmaar Ontzet 450 jaar. Naast dat wij de geschiedenis van Alkmaar willen uitdragen, vinden we ook de thema’s van de 4V’s: vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid, verbondenheid, belangrijk en actueel.

De eerste activiteit staat voor 1 september op de planning. We gaan namelijk gezamenlijk, met iedereen die zich opgeeft, creatief aan de slag met de handen in de klei onder begeleiding van een beeldend kunstenaar: Camile Smeets. Door haar workshop op maat helpt zij ons met de werkjes en zal ze alle losse kunstwerkjes verwerken tot 1 beeld. Dit beeld krijgt een mooie plek binnen de gemeente Alkmaar zodat iedereen het kan bewonderen. Een tastbare bijdrage aan 450 jaar Alkmaar Ontzet namens de bewoners van Alkmaar.

Naast het kleien verzorgen we een gezellige middag met gratis koffie, thee en limonade met wat lekkers van Bakkerij Beerse, hapjes van o.a. sushi van SushiNo.1 en we serveren een vega Vrijheidssoep van Restaurant de Turfmarkt.

 

Geef je snel op via: info@dealkenhorst.nl / 072-303 0090

Extra informatie over de kunstenaar:

Camile Smeets is beeldend kunstenaar. Bedenker en maker van de Kleiduifjes. Dit unieke concept: het gezamenlijk maken van een kunstwerk van klei tijdens teambuildings, bedrijfsevents, bruiloften en familiefeesten, is door Camile als eerste in dit format op de Nederlandse markt gebracht.
Haar originaliteit én jarenlange ervaring in het leveren van workshops op maat, resulteert in prachtige kunstwerken. Door haar opleiding heeft zij alle technische kennis in huis om grote keramische sculpturen te kunnen maken. Dit zijn treffende portretten die het verhaal vertellen van een bedrijf of organisatie. Haar maatwerk leidt tot leuke, innovatieve en inhoudelijk sterke teambuilding-workshops.

Met professionele kunstenaars vormt zij het Kleiduifjes Team; een DreamTeam dat met veel passie creativiteit op events brengt.
Camile (Amsterdam, 1983) studeerde in 2009 af aan de Keramiekafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Waar zij zich specialiseerde in het maken van grote sculpturen. Ze stamt uit een familie van kunstenaars en heeft een atelier in Amsterdam-Noord. “Mijn beelden zijn het resultaat van een zoektocht waarin ik me laat leiden door mijn fantasie. Het is een ontdekkingsreis, waarbij ik mijn creativiteit volg. De beelden die onderweg ontstaan prikkelen de verbeeldingskracht en nemen me mee naar de wortels van het zijn. Het maken van beelden is voor mij dromen in klei. Het ontastbare dat tastbaar wordt gemaakt voordat het vervaagt.”

Camile heeft onder andere geëxposeerd in het AMC, het LUMC, het Dolhuys, het RijksMuseum van Oudheden, op de Art Rotterdam en de KunstRai, haar werk is opgenomen in de collectie van Akzo Nobel Art Foundation. Onlangs maakte ze een grote sculptuur van beton “Rebirth Magick” dat permanent in de publieke ruimte is geplaatst op het NDSM terrein in Amsterdam. Haar autonome beelden ziet u hier: www.camilesmeets.nl

Deel dit bericht op uw social media!